OREŠKOVIĆ ‘Želim razmontirati HDZ’

Robert Anic/PIXSELL

Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u intervjuu za Novi list potvrdila je da ulazi u politiku i poručila da namjerava “razmontirati HDZ”, pozvavši HDZ-ovce na pobunu.

“Da, pozivam ih da se pobune ako imaju časti i morala i ako im je stalo do ove države i građana”, izjavila je Orešković.

“Nije li taj isti Andrej Plenković svojedobno na skupu HDZ-a rekao da stranka ne može biti talac jednog čovjeka? Nisu li to bile njegove riječi? Je li on tada pozivao na pobunu? Koliko je tada bilo HDZ-ovaca spremnih suprotstaviti se Tomislavu Karamarku zbog njegovog krimena?”, smatra, dodajući kako ne želi popraviti HDZ.

“Ne, ja ne želim popraviti HDZ, ja ga želim razmontirati. Ne samo HDZ, sve one strukture koje su spremne klimati glavom neovisno o tome što im je pred nosom. Želim sudjelovati u građenju politike u kojoj će ljudi razmišljati vlastitom glavom i svaki put osuditi ono što pođe po zlu. To prvenstveno nedostaje HDZ-u. Nakon što je Karamarko pao, izgubio državnu i potom stranačku poziciju, njegovo se ime prestalo spominjati u HDZ-u. Isto će se, prije ili kasnije, dogoditi i Plenkoviću”, izjavila je.

Orešković se ne smatra mesijanskim vođom, a namjera joj je mobilizirati građane da se uključe u osmišljavanje rješenja o kojima će ovisiti kvaliteta njihovog života.

“Nisam, međutim, rekla da će se moje političko djelovanje svesti samo na iniciranje nekog pokreta, platforme, inicijative, kako god se to zvalo. U jednom će trenutku doći i do osnivanja stranke sa svojim tijelima, strukturom i procesom donošenja odluka, ali drukčijim nego u postojećim strankama. Obični, mali ljudi, kao što sam i sama, godinama žele da se pojavi opcija koja će biti iskrena u zalaganju za bolji život najvećeg broja naših građana, ali to se još nije dogodilo. Dogorjelo nam je do noktiju, svi su nam sustavi u kolapsu ili pred kolapsom, i moramo shvatiti da je odgovornost na svima nama da postavimo temelje za bolju Hrvatsku. Nastavi li se ovako, osuđeni smo na propast”, zaključila je.

Komentiraj