Saša Zinaja

OREŠKOVIĆ “Hrvatska je danas na putu da postane propali projekt”

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukibu interesa Dalija Orešković u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija najavila je osnivanje stranke START u siječnju. Stranka će, kazala je, biti stranka antikorupcije, razvoja i transparentnosti.

“Odlučili smo se za osnivanje stranke zato što je ona samo jedan administrativni i logistički preduvjet, a ideja je da se stvori jedan pokret koji će ljudima koji ne žele dobiti stranačku iskaznicu omogućiti da doprinesu svojim glasom, svojim idejama stvaranju programskih rješenja i poslužiti u svrhu promoviranja političkih ciljeva za koje se ta stranka zalaže”, objasmila je Orešković.

Dodala je kako zemlji treba stranka koja će zagovarati bitne promjene i sve ono što smo propustili napraviti u proteklih 25 godina, te istaknula da imamo državu, grb i zastavu, ali se postavlja pitanje imamo li institucije i onu vrijednost demokracije i očuvanja vladavine prava kakvu smo u Ustavu ispisali.

“Hrvatska je danas na putu da postane propali projekt”, ističe Orešković.

Težište programa njene stranke, objasnila je, biti će na teritorijalnom preustroju, izmjeni izbornog zakonodavstva, demografskoj strukturi lokalnih jedinica, reformi pravosuđa, zdravstvenog sustava, mirovinskog sustava i sustava obrazovanja. Poručuje da nijedan ekonomski program neće uroditi plodom dok se ne riješi političko koruptivni problem u državi.

“Svaka nova vlast osim prošlih afera, generira i svoje. Niti jedna vlast do sada se nije proslavila s tolikim aferama kao ova aktualna. Strašno je što na sve ove afere s druge strane imamo muk”, zaključila je Orešković.

Komentiraj