Oreščanin: “Ipak živimo u Hrvatskoj, stvari nije lako promijeniti”

Autor:

13.11.2018., Zagreb -  Drazen Orescanin, predsjednik uprave tvrtke Poslovna inteligencija. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/Pixsell

Dražen Oreščanin priznao je poraz od od Luke Burilovića u natjecanju za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) i rekao da se više vjerojatno neće kandidirati na taj položaj.

“Ipak živimo u Hrvatskoj, stvari nije lagano promijeniti, one se talože 30 godina, ne može ih se promijeniti u dva tjedna. Ovo je bio izbor između dva različita pristupa vođenju HGK. Ja sam se zalagao da to bude neovisna komora poduzetnika za poduzetnike, drago mi je da je to dosta članova Skupštine prepoznalo. Nažalost, nije bilo dovoljno. Sustra je novi dan, ja ću se vratiti svom poslu. A vjerujem da će gospodin Luka Burilović napraviti reforme koje je obećao”, prenio je Index Oreščaninovu izjavu.

“Burilović ima mandat, na njemu je da reformira Komoru”, rekao je.

“Izbori su bili regularni, zadovoljan sam sa suradnjom s upravnim odborom i izbornom komisijom. Ne vjerujem da ću se kandidirati za četiri godine. Želio sam poručiti da će HGK biti nezavisna, da će je voditi poduzetnici i da neće biti pod utjecajem politike”, rekao je Oreščanin.

Burilović je dobio 67 glasova skupštinara, više nego trostruko više nego Oreščanin, od ukupno njih 90 koji su glasali.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.