OPREZNO! Kolnici mjestimice mokri i skliski, gužve na zagrebačkoj obilaznici

Autor:

06.11.2023., Zagreb - Guzva na zagrebackoj obilaznici u smjeru zapada. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti. Mogući su odroni.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj (A3) između čvorova Zagreb zapad i Buzin u oba smjera te na prilazima Splitu iz smjera Kaštela, Dugopolja i Omiša, a usporeno se vozi i u zonama radova na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Pasjaka i Šibenskog mosta, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog radova: zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera (obilazak je državnom cestom DC1); na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoren je ulazni krak čvora Posedarje u smjeru Dubrovnika (obilazak iz smjera Paga, Novigrada i Posedarja je državnim cestama do čvora Zadar centar); na autocesti A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Komin u smjeru Goričana (obilazak: čvor Komin-državna cesta DC3-čvor Breznički Hum); na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju. Više satna čekanja zabilježena su za teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.