Online predstave HNK u Zagrebu pregledane 360 tisuća puta

Press/HNK u Zagrebu

 

Internetski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i 24sata, pokrenut u želji da publika ima priliku gledati predstave i u vrijeme kada je kazalište zatvoreno, i dalje privlači iznimno velik broj gledatelja.

Posebno oduševljenje izazvalo je prikazivanje hit predstave ‘Ciganin, ali najljepši’ koja je na dan premijere, u subotu 11. travnja, zabilježila oko 3 800 gledatelja.

U samo četiri dana pogledana je više od 35 tisuća puta na YouTube kanalu. Gledatelji su se javljali iz svih dijelova Hrvatske, ali i Austrije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Srbije…

“Angažirana, žestoka, nježna, na trenutke komična, ova predstava ogledalo je našega vremena i urezuje se u memoriji publike kao vrhunski umjetnički doživljaj”, rekao je Ivica Buljan, redatelj predstave i ravnatelj Drame zagrebačkoga HNK pohvalivši cijeli ansambl.

Predstava je rađena po istoimenom romanu Kristijana Novaka i premijerno je izvedena krajem 2017. godine. Tijekom nešto više od dvije godine punila je gledalište HNK u Zagrebu do posljednjega mjesta.

Do današnjeg dana online predstave HNK u Zagrebu na YouTube kanalu 24sata pregledane su 360 tisuća puta te bilježe sedam tisuća komentara.

U nedjelju, 19.travnja, možete gledati ‘Zimsku priču’ autora Williama Shakespearea, u režiji engleske redateljice Polly Tritschler.

Video snimke predstava su dostupne i na facebook stranici HNK u Zagrebu.

Komentiraj