Iz Ureda uprave C.I.O.S-a oglasili su se o požaru (foto ilustracija) koji je jučer navečer zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir.

Priopćenje C.I.O.S-a prenosimo u cijelosti:

“Požar koji je malo prije 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, Josipa Lončara 15 je u cijelosti pod kontrolom. Pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman, koji je na licu mjesta, izjavio je da je požar u cijelosti pod kontrolom i da je u intervenciji sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca. Uspješnost intervencije uvelike je olakšala činjenica je CE-ZA-R sa svojom dežurnom vatrogasnom službom i vlastitim vatrogasnim vozilom odmah pristupio gašenju požara dok nisu pristigli vatrogasci. Djelatnici CE-ZA-R-a sa vlastitom opremom pridonose što bržoj intervenciji.

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju.

Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici. Gori otpadni namještaj i drugi glomazni otpad uz ogradu otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Javnost ćemo i dalje izvještavati o svim relevantnim činjenicama”, zaključuju u priopćenju.

Komentiraj