OGLASIO SE DIP ‘Liste za europske izbore ne donositi u dane izborne šutnje’

Autor:

30.03.2024., Zagreb - Konferencija za medije Drzavnog izbornog povjerenstva. Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Luka stanzl/PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je sudionike travanjskih parlamentarnih izbora, koji se pripremaju sudjelovati i na izborima za Europski parlament da mu, zbog izborne šutnje, u utorak, 16. i u srijedu, 17. travnja, ne predaju liste za Europski parlament.

Zadnji zakonski rok za predaju lista je, utorak, 23. travnja u ponoć, podsjeća DIP, sugerirajući da će svi koji to žele, moći na vrijeme predati svoje liste, čak i ako preskoče dane izborne šutnje i izbora.

Ipak, DIP poručuje kako će izaći u susret izbornom sudioniku, koji zbog ranije preuzetih obveza ili drugih opravdanih razloga, listu za Europski parlament može predati samo 16. i 17. travnja.

To će mu biti omogućeno, uz najavu, između 12  i 14 sati, u sjedištu DIP-a u Visokoj 15, ali bez prisustva medija i uz preporuku medijima da se informacija o predaji lista objavi tek 17. travnja iza 19 sati, kada prestane dvodnevna izborna šutnja uoči izbora za 11. saborski saziv.

KAZNE ZA ZABORAVNE Rok za izvještaje o financiranju promidžbe do ponoći

Kandidacijske liste za izbore za Europski parlament mogu se DIP-u podnositi od srijede, no prema podacima s DIP-ove mrežne stranice u protekla dva dana ih još ni jedan izborni sudionik nije podnio, a ni najavio dolazak u DIP.

Od 10. do 20. travnja DIP kandidacijske liste zaprima u svojoj zgradi u Visokoj 15, a od 21. do 23. travnja u ponoć u zgradi Hrvatskog sabora na Trgu svetog Marka.

Predaju liste treba najaviti, obrazac najave, koji je dostupan na mrežnoj stranici DIP-a www.izbori.hr, popunjen se dostavlja DIP-u na adresu elektroničke pošte: [email protected].

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.