Oglasili se iz HZMO-a, evo kad počinje isplata mirovina

Autor:

21.12.2023., Zagreb - Premijer Andrej Plenkovic najavio je da ce Vlada RH na danasnjoj sjednici donijeti odluku kojom ce isplatiti jos jedan paket potpore umirovljenicima, ovaj put svima s mirovinom do 840 eura. 
“Taj paket ce obuhvatiti oko 830000 umirovljenika, a ulozit cemo nesto malo vise od 70 milijuna eura”, rekao je premijer u sredisnjem Dnevniku HTV-a. To ce, dodao je, biti moguce zahvaljujuci proracunskim ustedama u ovoj godini. Gruba racunica kaze da ce prosjecna bozicnica iznositi 85 eura. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje objavili su u ponedjeljak kad počinje isplata mirovina za veljaču 2024. godine.

“U petak 8. ožujka 2024. počinje isplata mirovina za veljaču 2024. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici – www.mirovinsko.hr“, navode u priopćenju iz HZMO-a.

Zanima vas koliko će vam iznositi mirovina? Ovo je stranica na kojoj možete sve provjeriti

Središnji registar osiguranika (REGOS) pokrenuo je portal Moja mirovina koji građanima omogućava pristup individualiziranim informacijama iz mirovinskog sustava u Republici Hrvatskoj te projekciju iznosa buduće mirovine već od prvog ulaska na tržište rada. Portalu Moja mirovina može se pristupiti putem poveznice mojamirovina.hr te sustava e-Građani.

Pristupom stranici mojamirovina.hr korisnicima se otvara anonimni mirovinski kalkulator putem kojeg se anonimnim i slobodnim unosom traženih relevantnih podataka prikazuje izračun projiciranog iznosa mirovinskih primanja iz mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj, a prijavom putem sustava e-Građani, uz unos propisanih vjerodajnica, pristupa se personaliziranom mirovinskom kalkulatoru.

Personalizirani mirovinski kalkulator građanima prvi put omogućuje uvid u projekciju iznosa njihove mirovine temeljene na podacima koji se za njih vode u sustavu mirovinskog osiguranja, kao i dodatne projekcije budućeg iznosa mirovine na temelju promjene parametara koji utječu na visinu mirovinskih primanja i to od prvog radnog odnosa. Osiguranicima je do sada bilo omogućeno saznati iznos svoje buduće mirovine najranije godinu dana prije odlaska u mirovinu, dok sada, putem portala Moja mirovina, tom podatku mogu pristupiti u svakom trenutku i od samog ulaska na tržište rada.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.