Oglasili se iz bolnice o smrti dvogodišnjeg djeteta: “Razvilo je tešku obostranu upalu pluća”

KBC Osijek priopćenjem se oglasio o tragičnoj smrtni dvogodišnjeg djeteta koje je bilo pozitivno na koronavirus. Kažu da je dijete bilo visoko neurorizično s brojnim komorbiditetima, ”a koje se od rođenja multidisciplinarno prati i rehabilitira zbog posljedica nedonošenosti”.

”Dijete je primljeno i liječeno zbog infekcije COVID-om u sklopu koje je razvilo tešku obostranu pneumoniju, posljedično akutno respiratorno zatajenje s multisistemskim upalnim odgovorom.

Unatoč svoj suportivnoj i simptomatskoj terapiji i mjerama naprednog održavanja života, jučer je nakon 13 dana liječenja dijete nažalost preminulo”, priopćili su.

Tuga u Slavoniji: Od posljedica koronavirusa preminulo dvogodišnje dijete, imalo je komorbiditete

Dvogodišnje dijete i još četiri osobe umrle su u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Umrlo je dvogodišnje dijete i osobe u dobi od 67, 86, 87 i 90 godina, a od 649 uzoraka testiranih u protekla 24 sata, 301 je bio pozitivan na koronavirus.

“Radi se o djetetu s ozbiljnim komorbiditetima zaraženim koronom. To nije u nadležnosti stožera, već medicinske struke, ne možemo otkrivati detalje”, rekli su za 24 sata iz Stožera.

Najviše novozaraženih osoba, njih 128, je s osječkog područja, 30 s područja Đakova i 23 s područja Valpova, priopćio je Stožer.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je 159 osoba oboljelih od covid-19, od kojih je 31 u respiracijskom centru. U samoizolaciji je trenutno 1301 osoba.

Komentiraj