OGLASILA SE MAJA SEVER: “Ovo nije Stankovićev poraz. Ovo je jedna mala izgubljena bitka, ali ne znači predaju”

Autor:

29.08.2019., Zagreb - U Novinarskom domu odrzala se konferencija za medije gdje je predstavljena nova zaklada za pomoc oboljeloj djeci Mila za sve. Maja Sever
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Novinarka HRT-a i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever jučer je trebala gostovati u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ Aleksandra Stankovića, ali Uprava HRT-a, kako je rekao sam voditelj, nije to dopustila.

“Činjenica je da Maja Sever nije gošća ove emisije je moj profesionalni poraz, a mislim da je i poraz kuće u kojoj radim. Ona je pozvana kao predsjednica Sindikata novinara Hrvatske. Prošli tjedan je razgovarala s predsjednikom Hrvatske i ministricom kulture o problemu slobodnih novinara u doba krize. Ja nisam dobio zeleno svjetlo da je pozovem, pozvana je i kao žena ponos Hrvatske, nedavno je dobila nagradu. Argumentacija je bila da ona radi u ovoj kući, u ovoj emisiji, i da to nije moguće. Ja ću biti ustrajan u tome da je stalno pozivam u ovu emisiju jer smatram da bi trebala biti gošća”, rekao je Stanković.

Danas se na društvenoj mreži Facebook oglasila i Maja Sever. Evo što je poručila:

“Kada mi je Stanković još neki dan rekao što se događa rekla sam mu da nisam iznenađena, nadređeni urednici znaju zašto nisam iznenađena, ali da ja znam da je on bio spreman na konkretne akcije kada su mi prijetili otkazom i da me on nazvao 4 minute nakon što je pročitao da mi je ukinuta emisija i to s riječima “znam da je to premalo za tebe, ali zovem te da osim priloga i urednički radiš sa mnom na emisiji” i da je to u onom trenutku kad nisam imala pojma što ću raditi bio zaista spas. I vozimo dalje.

Jučer je u emisiji pred svima vama rekao da je ovo njegov profesionalni poraz.

Aco je drug, kolega i prijatelj. Mogao je i nastaviti u revijalnom tonu. Odlučio je otvoreno reći što se dogodilo i zato ovo nije njegov poraz. Ovo je jedna mala izgubljena bitka, ali ne znači predaju.

A o porazu ovih drugih neka oni odgovaraju sami.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.