Odvjetnik traži procjenu mentalnog zdravlja Nicka Kyrgiosa

Autor:

epa10165940 Nick Kyrgios of Australia in action against Karen Khachanov of Russia, during their quarterfinals match at the US Open Tennis Championships, at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 06 September 2022. The US Open runs from 29 August through 11 September.  EPA/JASON SZENES

EPA/JASON SZENES

Kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios tražit će da se protiv njega odbaci optužba za napad navodeći kao razlog njegovo mentalno zdravlje, izvijestili su u utorak australski mediji.

Kyrgiosov odvjetnik zastupao je sportaša na sudu u Canberri, gdje je 27-godišnji australski igrač optužen za fizički napad. Slučaj napada datira iz prosinca 2021., ali detalji optužbe još uvijek nisu poznati.

Finalist Wimbledona, čija prisutnost nije bila potrebna tijekom ovog u biti administrativnog saslušanja, trenutno je u Japanu, gdje sudjeluje na turniru u Tokiju.

Njegov odvjetnik Michael Kukulies-Smith zatražio je odgodu kako bi se omogućila procjena mentalnog zdravlja Nicka Kyrgiosa, prema brojnim medijskim kućama uključujući javni servis ABC i Sydney Morning Herald.Sljedeće ročište zakazano je za 3. veljače.

Ranije ove godine Nick Kyrgios tvrdio je da je dugo patio od depresije i da je imao “suicidalne misli”, u dugačkoj poruci na društvenim mrežama popraćenoj njegovom fotografijom snimljenom 2019. tijekom Australian Opena.

“Ako bolje pogledate fotografiju, možete primijetiti da sam samoozljeđivao svoju desnu ruku. Imao sam suicidalne misli i doslovno sam imao problema s ustajanjem iz kreveta, a da ne spominjem nastup pred milijunima ljudi”, objasnio je Kyrgios.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.