Održana prva konferencija ‘Women in Finance’

Autor:

FOTO: Women in Finance

Održana je prva konferencija ‘Women in Finance’, u organizaciji mreže poslovnih žena Women in Adria i KPMG konzultantske kuće kao glavnog partnera.

Prema Bisnode-ovim podacima, u sto najvećih hrvatskih tvrtki samo 9 posto žena je na CFO poziciji. Ipak, u svijetu financija može se ostvariti uspješna karijera, što su pokazale govornice konferencije, kao i brojne okupljene sudionice Kongresnog centra Forum Zagreb. Jedan od uspješnih primjera je Ana Hajnal, voditeljica financija globalnog odjela medicinskog poslovanja u farmaceutskoj tvrtci Roche, koja je publici otkrila vlastite greške koje su joj otežale put do poslovnog vrha.

Prenosimo priopćenje za medije: 

“Prvi panel, “Kako probiti CFO stakleni strop”, okupio je govornice na visoko odgovornim pozicijama u ovom sektoru – partnericu u KPMG-u u Hrvatskoj Katarinu Kecko, Nikolinu Žganec, CFO i članicu Uprave u Unicredit leasingu te Adrianu Tomić, CFO i članicu Uprave u Grawe Hrvatska. Sve sudionice panela su istaknule višu razinu samokritičnosti kod žena kada se radi o ocjeni vlastitog radnog učinka i sposobnosti, posebno u odnosu na muške kolege. Jednako tako, sudionice panela su se složile da su korporativna kultura, kvalitetan tim, ali i faktor sreće vrlo važni za postizanje uspjeha. Upravo je Katarina Kecko istaknula kako je dobra korporativna kultura izrazito važan element u ostvarenju osobnih i profesionalnih ciljeva, napominjući kako je „KPMG zapravo pionir u osnaživanju žena u svijetu financija obzirom da je jedan od utemeljitelja tvrtke – William Peat (P u imenu KPMG), kao predsjednik Instituta certificiranih računovođa Engleske i Walesa svojim zagovaranjem promjena statuta Instituta omogućio ulaz ženama u računovodstvenu struku početkom 20. stoljeća.“

U nastavku programa okupljeni su imali priliku slušati predavanje Kristine Kezele, menadžerice s dvadesetogodišnjim iskustvom u području telekomunikacija, koja danas vodi Odjel financija u svjetski poznatom start up-u Oradianu, koja je objasnila zašto smatra da žene imaju „bolji set karata“ za obavljanje zadataka u ovoj struci. Samo neki od razloga skrivaju se u činjenici da su žene bolje u komunikaciji, multitaskingu i nepogrešivoj intuiciji, tvrdi Kezele. Direktorice Anđelka Štrajher i Ivana Bošković iz Megatrend poslovnih rješenja su na vlastitom primjeru pokazale da rad na sebi i prihvaćanje izazova rezultiraju osobnim i profesionalnim uspjehom.

Konferencija je završila panelom „Uloga CFO-a u transformaciji poslovanja“ na kojem su sudjelovale četiri uspješne žene iz područja financija – Aida Kirlin, direktorica operacija u IN2, izvršna direktorica Sektora upravljanja financijama u HPB-u, Tea Bažant, direktorica financija u DHL International Ivona Tenžera te Tanja Pureta, direktorica u konzultantskoj tvrtki Ramiro, koje su kroz vlastite poslovne primjere istaknule važnost sektora financija u poslovanju korporacija, kao i manjih tvrtki.

Konferenciju Women in Finance podržali su KMPG u Hrvatskoj, Hrvatska poštanska banka, Max Factor, Megatrend te Bisnode“, piše u objavi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.