Održana komemoracija za bojnika Klarina i natporučnika Baturinu

Autor:

hina

U krugu ožalošćene obitelji, prijatelja i kolega iz Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske, u četvrtak je u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zadru održana komemoracija bojniku Marinu Klarinu i natporučniku Tomislavu Baturini, koji su poginuli u padu helikoptera Kiowa Warrior.

Sućut obiteljima i posljednji pozdrav poginulim pripadnicima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva uputio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

“Dragi Marine i Tomislave, uistinu ste ostavili dubok i neizbrisiv trag u Hrvatskoj vojsci i Hrvatskome ratnom zrakoplovstvu. Odlaskom s ovog svijeta stali ste uz bok svim našim palim nebeskim vitezovima koji su dali živote za svoju Domovinu. Neizmjerno vam hvala što ste živjeli i radili prema idealima i vrijednostima za koje su se borili i vaši očevi u Domovinskom ratu”, rekao je ministar opraštajući se od poginulih pilota.

“Svi mi koji ostajemo moramo graditi svijet po mjeri našega Marina i Tomislava jer oni jesu i uvijek će biti ponos svojih obitelji, Hrvatske vojske i Domovine koju su toliko voljeli”, rekao je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

U ime Grada Zadra izraze sućuti i poštovanja uputio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Poginule pripadnike Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske na komemoraciji je na posljednji počinak ispratila Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

U skladu sa željama obitelji, komemoracija je održana bez nazočnosti medija u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zadru.

Bojnik Marin Klarin i natporučnik Tomislav Baturina bit će pokopani u najužem krugu obitelji i prijatelja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.