Ždrijeb za Socca SP u malom nogometu: Hrvatska u atraktivnoj skupini s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom

U grčkoj Ateni održao se ždrijeb za Socca svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se sredinom listopada održati na Kreti.  U drugom izdanju ovoga natjecanja, koje se igra pod okriljem International Socca Federationa (Svjetska malonogometna federacija), snage će odmjeriti igrači iz čak 40 zemalja, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere.

Reprezentacije su podijeljene u osam skupina sa po pet zemalja sudionica, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u vrlo atraktivnoj skupini ”B” zajedno s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom.

Hrvatski reprezentativci uskoro kreću s pripremama za ovaj veliki događaj, a s klupe ih, kao i prošle godine, vodi proslavljeni hrvatski malonogometaš Dino Kovač.

”Mislim da je bilo i lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali nama je prvi cilj prolazak u šesnaestinu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe. Brazil sam gledao prošle godine na Svjetskom prvenstvu i bio je stvarno dobar. Igrali su atraktivan mali nogomet s tzv. ”brazilskim štihom”. Turska se lani našla u jakoj grupi. Pokazali su da znaju igrati mali nogomet, ali kad god se lomilo, okrenulo se protiv njih.  Kolumbija i Alžir ove godine po prvi puta nastupaju tako da su nam oni nepoznanica, ali i s njima moramo biti oprezni. Naučili smo to iz grešaka s prošlogodišnjeg prvenstva”, rekao je Kovač te se okrenuo planu priprema.

”S treninzima krećemo za par dana. Imam 17-18 igrača na koje računam, prijaviti ih možemo maksimalno 15, iako ću ih najvjerojatnije moći voditi samo 12. Dečki će svojim trudom i zalaganjem na treninzima pokazati tko je zaslužio mjesto u reprezentaciji. Prije samog prvenstva odigrat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica, najvjerojatnije sa Slovenijom i Mađarskom što će nam također biti jedna dobra priprema za Kretu.”

Podsjetimo, prvo izdanje Socca SP u malom nogometu održano je prošle godine u portugalskom Lisabonu, a naši reprezentativci stigli su do osmine finala. U toj fazi natjecanja poraženi su od Poljske tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Ipak, hrvatski reprezentativci mogu se pohvaliti s činjenicom kako su jedina reprezentacija koja je uspjela pobijediti Njemačku, aktualne svjetske prvake. Ove godine ciljevi su svakako puno veći.

Ždrijeb Svjetskog prvenstva:

Komentiraj