Odluka je pala: Na polufinalu i finalu EURO-a na Wembleyju 40 tisuća navijača

Autor:

10.06.2021., Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, Stadion Wembley na kojem ce se odigrati utakmica 1. kola skupine D izmedju reprezentacije Engleske i Hrvatske. Wembley Stadium je nogometni stadion u Londonu (Wembley, London Borough of Brent). Stadion je drugi po broju sjedecih mjesta u Europi, odmah iza Camp Noua u Barceloni i prvi po velicini natkrivenih stadiona na svijetu. Broj sjedecih mjesta varira ovisno o dogadjaju: 90000 (nogomet i ragbi), 75000 sjedecih mjesta i 15.000 stojecih (koncert) te 68400 do 72000 (atletika). Stadion je i najskuplji na svijetu do danas s cijenom gradnje od 798 milijuna britanskih funti. Stadion je izgradjen na mjestu staroga Wembleya, koji je srusen 2003. Kao datum zavrsetka gradnje stadiona navodi se 9. ozujka 2007. godine, kada su kljucevi stadiona predani nogometnom savezu Engleske. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Polufinalnu i finalnu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva moći će gledati 40.000 navijača na stadionu Wembley u Londonu, objavile su u ponedjeljak britanske vlasti.

Britanska je vlada odobrila planove za 20 pilot događaja koji će se moći održati u nazočnosti gledatelja, uključujući Europsko nogometno prvenstvo i teniski turnir u Wimbledonu.

“Željeli bismo prikupiti dokaze o tome kako glavne događaje možemo otvoriti za javnost kako bi se oni odvijali sigurno i, što je još važnije, kako bi mogli ostati otvoreni”, rekao je ministar kulture Oliver Dowden.

Međutim, već je sada jasno da će se žensko finale u Wimbledonu 10. srpnja i muško finale dan kasnije moći održati pred punim tribinama središnjeg terena. Ova grand slam, treći u sezoni, počinje će 28. lipnja.

Utakmice u skupini Engleska-Škotska i Engleska-Češka igrat će se sa smanjenim brojem od 22.500 gledatelja. Povećanje popunjenosti tribina 50 posto kapaciteta ostvarit će se za dvije utakmice osmine finala koje se igraju na Wembleyu.

Na EURU navijači koji su kupili ulaznica za utakmice na Wembleyju moraju pružiti dokaz o cijepljenju ili nedavni negativni rezultat Covid-19 testa.

OZNAKE: Euro, navijači, Wembley

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.