Od zakona i inflacije, preko fluidnosti, do ministrovih prijatelja u Nacionalu… Glasajte za najfuj izjavu tjedna!

Stigli smo do 22. Uj Fuja, tjedne ankete Radio Nacionala s izjavama koje su obilježile protekli tjedan. 

Pobjedu je prošlog tjedna odnijela Žana Prizmić. Riječ je o ravnateljici Osnovne škole u Strožancu koja je dala otkaz učiteljici Zrinki Perković Dodig zbog, kako reče, brojnih propusta u radu koje je, kako je navela, utvrdila inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prije nego krenemo s nominiranima u ovom tjednu, podsjetimo se kako sve funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I danas imate priliku odabrati izjavu iz ovog našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Gordan Jandroković nakon što je opozicija napustila sabornicu:

„Kako ono ide ‘Sidimo noćas kraj stola, al vidim da nema nas pola’, al’ dobro, šta možemo…”

 

2. Zoran Milanović

„Ako smo za ludnicu onda ja jesam za šefa klinike, a on je za lance i to za one colne, debele. Ma dečko nema dara, nije radio na miješalici za beton kao ja. Tatin sin. I neka se ne upetljava u to da su mu roditelji bili ugledni ljudi. Što su bili drugi, neugledni? Kaj su bili visoki metar i 50? Što to znači ugledni ljudi? Ugledni gdje? U Bratislavi?”

 

3. Hrvoje Zekanović

„S obzirom da je očito u 2023. godini, a to ljevica forsira, rod postao fluidan, Hrvatski sabor bi trebao redovito ispitivati rodno stanje zastupnica i zastupnika i zastupnica koji su bili zastupnici i zastupnika koji su bili zastupnice. Naprimjer, ja se obratim našem kolegi Grbinu, a on je zapravo kolegica Grbin. Kako da ja znam u svakom trenutku je li on kolegica ili kolega? Je li to stvarno fluidno?”

 

4. Davor Filipović

„Moji prijatelji iz Nacionala imaju neke informacije koje im kasne. Ja sam u ulozi svjedoka dao iskaz na USKOK-u koji se odnosi na sve ovo što se događalo vezano za skandal koji se dogodio u INA-i. Odgovorio sam na sva pitanja koja su mi bila postavljena i tu je apsolutno sve čisto. Nemam što skrivati.”

 

5. Marko Milanović Litre

„Njihova politizacija ide do te mjere da su osobu koja je prekinula ljudski život, koje je imalo ime koje je majka dala tom djetetu u utrobi, danas iskorištavaju za politiziranje i daju joj nagradu za najbolju Zagrepčanku godine. To je razina politizacije o kojoj Možemo, inkubator woke ideologije u Hrvatskoj, govori, radi i djeluje.”

 

6. Daniel Spajić

„Osobno se osjećam uvrijeđeno kad netko kaže da smo mi tu nešto huškali, ja nisam ništa huškao, ali ću uvijek stajati iza svoje riječi, nikad neću smatrati da je prirodno da se čovjek može probuditi ujutro drugog spola i ići posvajati dijete, i točka.”

 

7. Dario Hrebak o inflaciji

„Treba biti jako oprezan s povećanjem plaća. Povećanjem plaća, moramo biti svjesni, dižemo inflaciju jer povećavamo potrošnju, povećavamo potražnja, čim povećava se potražnja, jača automatski i inflacija”

 

8. Ivan Malenica, zakon prije svega

„Mi smo izašli s ovim jednim sveobuhvatnim prijedlogom, to povećanje od 400 eura kroz koeficijente zapravo ne bi bilo u skladu sa Zakonom o državnim službenicima koji propisuje određene limite za stručne spreme.”

 

A sada – na glasanje!

Komentiraj

nacional banner
nacional banner