Od nedjelje u vozilima ZET-a samo karte od 15 kuna

Nacional

Zagrebački električni tramvaj od nedjelje, 1. srpnja, dodatno će modificirati postojeći tarifni sustav. U prodaju će od nedjelje biti puštena pojedinačna vozna karta s valjanošću od 60 minuta i cijenom od 7 kuna, kojom se može putovati u jednoj tarifnoj zoni.

Iz ZET-a poručuju kako je u proteklom razdoblju porasla prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. “Iz tog razloga, a kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone”, izvijestili su ranije ovog mjeseca iz ZET-a.

Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, te u elektroničkom izdanju. Tako će se od nedjelje u vozilima moći kupiti samo nova karta od 15 kuna, koja je žute boje.

No ta se odluka nikako nije svidjela samim vozačima, koji su je prozvali ishitrenom, nepripremljenom i štetnom. U Sindikatu smatraju da će se time smanjiti prihodi ZET-a, ali i povećati napadi na vozače.

“Putnici očekuju da pri kupnji voznih karata u vozilima imaju mogućnost kupnje svih vrsta karata, a nezadovoljstvo će usmjeriti prema prometnom osoblju, koje samo provodi odluke vlasnika i uprave ZET-a. Zašto bi putnik kupio kartu od 15 kuna koja vrijedi za vožnju od 90 minuta kada za isto vrijeme može kupiti tri karte po cijeni od 4 kuna te će to platiti 12 kuna ako ih kupi na kiosku”, rekli su iz Sindikata ZET-a za Večernji list.

Kartu od 15 kuna, smatraju, platit će tek zalutali turist.

Komentiraj