Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju. Evo odakle će polaziti ispraćaji

Autor:

25.03.2024., Zagreb - Pune cetiri godine nakon potresa, od iduceg tjedna mrtvacnica na Mirogoju ide u obnovu. Svi ispracaji ce se ogranizirati sa krematorija pa ce za vecinu sprovoda hodanje do ukupnog mjesta biti znatno duze. Uprava Gradskih grobalja najavljuje da ce osigurati prijevoz elektricnim vozilima ali pitanje je da li de ih biti dovoljno za sve koji ih trebaju. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Zbog obnove mrtvačnice na zagrebačkom groblju Mirogoju, svi ispraćaji koji su se do sada tamo odvijali, od utorka, 2. travnja, polaze ispred male dvorane s novouređenog ispraćajnog trga na Krematoriju, priopćio je Zagrebački holding. 

Termini ispraćaja su od 9 sati te 10,10; 11,55; 13,05 i 14,15 sati. Odar male dvorane za davanje sućuti otvara se 30 minuta prije početka ispraćaja. Svaki sprovod prati elektrovozilo za prijevoz pet putnika s mogućnošću angažiranja dodatnih vozila, kažu u Holdingu.

Blagajne, poslovi grobnog očevidnika i dio poslova referade za ukope, od 25. ožujka posluju u novoobnovljenoj upravnoj zgradi Gradskih groblja na Mirogoju. Poslovi prodaje grobnih mjesta obavljaju se u objektu Krematorija.

Radno vrijeme i novi brojevi telefona blagajne, odjela za organizaciju ukopa, grobnog očevidnika i centrale navedeni su na mrežnim stranicama Gradskih groblja.

Prema Mirogoju i Krematoriju građanima su na raspolaganju ZET-ove autobusne linije 226 (Kaptol-Remete- Svetice), 106 (Kaptol-Mirogoj-Krematorij) i 203 (Svetice-Kaptol).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.