U unutrašnjosti Hrvatske danas će biti pretežno oblačno vrijeme, ujutro uz mjestimičnu maglu. Slabe oborine može biti ponajprije u gorju i na sjeverozapadu zemlje, a u gorju je moguć novi tanji snježni pokrivač. Na Jadranu djelomice sunčano, a na krajnjem jugu uz prolazno više oblaka može pasti i malo kiše, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar većinom slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će jačati bura na jaku s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Meteoalarm je za subotu izdao žuta upozorenja za područja Dubrovnika, Splita i Knina zbog olujnih uara bure. Za riječko područje izdano je narančasto upozorenje, također zbog olujnih udara bure, koji podno Velebita mogu biti i orkanski.

Sutra će prevladavati djelomice sunčano vrijeme, ujutro i ponovno potkraj dana u unutrašnjosti uz moguću maglu. Povremeno oblačnije uz mogućnost slabih oborina bit će u Slavoniji, gorskoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu.

Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na Jadranu će jaka bura s olujnim udarima kroz dan slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na Jadranu uglavnom od 1 do 6. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu 7 do 12 °C.

Komentiraj