Objavljene najmoćnije putovnice svijeta, Hrvatska na visokom osmom mjestu

U utorak je objavljena nova lista najmoćnijih putovnica svijeta kojima se može slobodno putovati bez traženja vize, odnosno putovnice s kojima se viza može dobiti odmah po dolasku u zemlju.

Listu je objavila stranica Passport Index, a na njenom se prvom mjestu nalazi putovnica Novog Zelanda. Građani Novog Zelanda sa svojom putovnicu mogu ući u čak 129 zemalja svijeta bez vize.

Japan je bio prošlogodišnji pobjednik na ovoj listi, a ove godine pao je na drugo mjesto koje dijeli s još sedam zemalja – Njemačkom, Austrijom, Švicarskom, Luksemburgom, Irskom, Južnom Korejom i Australijom. Vlasnici putovnica tih država mogu ući bez traženja vize u 128 zemalja, a na trećem mjestu nalaze Francuska, Španjolska, Italija, Švedska, Finska i Belgija (127).

Hrvatska se nalazi na visokom osmom mjestu na rang listi koje dijeli s Ciprom i Monakom, a naši građani s putovnicom bez traženja vize mogu ući u 121 zemlju.

Sjedinjene Američke Države pale su na 21. mjesto, a ispred njih se nalaze Srbija, Makedonija, Crna Gora, Albanija i Bosna i Hercegovina.

Komentiraj