Objavljen uzrok smrti američke sprinterice Tori Bowie

Autor:

Screenshot/YouTube

Sprinterica Tori Bowie umrla je od komplikacija nastalih tijekom poroda. Kako prenosi USA Today,  svjetska prvakinja u sprintu i trostruka osvajačica olimpijske medalje je, kažu medicinski radnici u izvješću Ureda medicinskog istražitelja okruga Orange u Florid, bila u kasnom stadiju trudnoće.

Doktori procjenjuju kako je Bowie bila trudna 8 mjeseci, te  kako je tijekom smrti u svibnju proživljavala trudove. Tada su vjerojatno nastale dišne tegobe i eklampsija. Eklampsija je pojava napadaja zbog iznenadno visokog krvnog tlaka tijekom trudnoće.

“Eklampsija se obično javlja nakon 20. tjedna trudnoće. Rijetka je i pogađa manje od 3% osoba s preeklampsijom. Eklampsija može uzrokovati komplikacije tijekom trudnoće i zahtijeva hitnu medicinsku skrb”, kazali su doktori za USA Today iz klinike u Clevelandu o slučaju koji je proglašen prirodnim.

Kimberly Holland, agentici Tori Bowie, laknulo je nakon obajvljivanja uzroka smrti slavne sportašice. Ljudi, kaže, sada više neće moći lošenamjerno nagađati o smrti Tori Bowie.

“Nažalost, toliko ljudi, uključujući medije, nagađa da je sama sebi nešto učinila, što je vrlo bolno. Nadajmo se da će, sada kada se zna istina, biti mnogo isprika”, kazala je Holland za CBS.

Još 2. svibnja je 32-godišnja Bowie bila pronađena mrtva u  svom domu u Winter Gardenu na Florid. Inspiracija za mnoge i velikanka sprinta, smrt Tori Bowie bila je i ostala šok za mnoge.

“Izgubili smo klijenta, dragu prijateljicu, kćer i sestru. Tori je bila šampion…svjetlo koje je sjalo tako jako! Zaista smo slomljena srca i naše molitve su s obitelji i prijateljima”, objavila je sportska agencija Icon Management Inc. koja je predstavljala Bowie.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.