Obitelji žrtava masakra u Beogradu tuže obitelj dječaka ubojice

Autor:

22, May, 2023, Belgrade - Classes at the Elementary School "Vladislav Ribnikar" continued from this morning, and will take place from 8 am for the morning shift and from 1 pm for the afternoon shift. Photo: Milos Tesic/ATAImages

22, maj, 2023, Beograd - Nastava u Osnovnoj skoli "Vladislav Ribnikar" je nastavljena od jutros,  a odvijace se od osam za prepodnevnu i od 13 casova za popodnevnu smenu. Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Članovi obitelji žrtava masovnog ubojstva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu podnijeli su tužbu protiv obitelji dječaka (14) koji je 3. svibnja u toj školi ubio devet vršnjaka i čuvara.

Jednu tužbu podnijelo je ukupno 27 tužitelja, a tuženi su maloljetnik i njegovi majka i otac, potvrđeno je Tanjugu na Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podnijeta u prvostupanjskom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove uslijed smrti bliske osobe, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv dječakovog oca je u tijeku i kazneni postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim odvjetništvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana naknada odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presude pa dok za to traju uvjeti – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove uslijed smrti bliske osobe.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dječaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dječakove majke Viši sud u Beogradu donio je rešenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno odvjetništvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dječaka zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo teška djela protiv opće sigurnosti, dok je maloljetnik kazneno neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina, piše Telegraf.rs.

Bolestan trend: Obožavatelji dječaka ubojice iz Beograda slave njegov 14. rođendan

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.