Guccijevi razočarani filmom Ridleya Scotta koji se bavi ubojstvom Maurizija Guccija

Autor:

Twitter

Praunuci Guccio Guccija, koji je prije gotovo 100 godina osnovao u Firenzi modnu kuću Gucci, traže od redatelja Ridleya Scotta da poštuje obiteljsku baštinu prilikom snimanja filma u čijem je centru obiteljsko ubojstvo. „The House of Gucci” je film u kojem glavne uloge tumače Lady Gaga i Adam Driver, i koji je temeljen na knjizi koja opisuje događaje iz 1995. godine kada je plaćeni ubojica usmrtio Guccijevog unuka Maurizija. Na suđenju je za naručivanje ubojstva osuđena Maurizijeva bivša supruga Patrizia Reggiani koju će glumiti Lady Gaga i koja je zbog toga odslužila 16-godišnju zatvorsku kaznu.

Patrizia Gucci, jedna od Maurizijevih rođaka, zabrinuta je jer smatra kako će se film, osim zločinom, baviti i privatnim životima Guccijevih nasljednika. „Iskreno smo razočarani. Govorim u ime obitelji. Oni kradu identitet obitelji kako bi ostvarili profit, da povećaju zaradu hollywoodskom sustavu. Naša obitelj ima identitet, ima privatnost. Možemo o svemu razgovarati ali postoji granica koja ne može biti prijeđena“, izjavila je Patrizia Gucci.

Patrizia Gucci dodala je kako je tražila od Giannine Facio, supruge Ridleya Scotta, da joj  razjasni na koji način će se film baviti njezinom obitelji, ali nije dobila odgovor. Giannine Facio susrela se s članovima obitelji Gucci prije dvadesetak godina kada su razgovarali o projektu koji bi se fokusirao na ulogu Patrizijinog oca Paola i djeda Alda prilikom stvaranja  brenda Gucci kao svjetskog igrača na polju luksuza. S obzirom da producentska kompanija nije kontaktirala članove obitelji vezano za film „The House of Gucci“ to je kod obitelji Gucci uzrokovalo zabrinutost, izjavila je Patrizija Gucci.

Obitelj Gucci nije prva talijanska modna obitelj koja je reagirala na filmski-televizijski prikaz tragičnih događaja. Obitelj Versace je 2018. godine, u povodu serije Ryana Murphyja „American Crime Story” koja se bavila ubojstvom Giannija Versacea, rekla kako ta tv serija nije autorizirana i treba se smatrati fikcijom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.