Obitelj Gucci najavila tužbu protiv autora filma “Dinastija Gucci”

Autor:

Promo

U ponedjeljak je u talijanskim medijima objavljena službena izjava nasljednika Alda Guccija, nekadašnjeg prvog čovjeka modne kuće Gucci, iz koje se jasno iščitava namjera podizanja tužbe protiv autora filma „Dinastija Gucci“ (House of Gucci) redatelja Ridleya Scotta. „Obitelj Gucci zadržava pravo na pokretanje (neophodne) inicijative radi zaštite lika i djela svojih najmilijih“, stoji u priopćenju. Razlozi za takav potez koji se navode u priopćenju temelje se na tome što Ridley Scott i producenti nisu konzultirali nasljednike modnog carstva prije snimanja filma te su članove obitelji prikazali kao „nasilnike, ignorante, neosjetljive na svijet oko njih“.

Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons i Al Pacino glume glavne uloge u filmu temeljenom na istinitim događajima koji su doveli do ubojstva Maurizia Guccija, tada prvog čovjeka modne kuće iz Milana. Lady Gaga glumi Patriziu Reggiani, bivšu suprugu Maurizija Guccija, koja ga je dala ubiti. Upravo je način na koji je Ridley Scott opisao Patriziju Reggiani posebno neprihvatljiv nasljednicima obitelji Gucci.

U obiteljskom priopćenju navodi se kako je žena koja je naručila ubojstvo bivšeg supruga prikazana kao žrtva koja je pokušavala preživjeti u muškom korporativnom svijetu. Oni kažu kako to nije istina jer su u osamdesetima, godinama koje prikazuje film, nekoliko čelnika kompanije Gucci bile žene, kao što je to bila predsjednica Gucci Amerika, šefica PR-a i odnosa s javnošću te članica uprave Gucci Amerika.

Ovo nije prvi puta da su nasljednici obitelji Gucci kritizirali film. Prije nekoliko mjeseci Patrizia Gucci, kći Alda Guccija (kojeg u filmu glumi Al Pacino), napala je Ridleya Scotta jer je „ukrao identitet obitelji kako bi ostvario profit i povećao zaradu hollywoodskog sustava“. Scott je prošli tjedan, gostujući na BBC radiju, odbacio te kritike tvrdeći kako je jedan član obitelju Gucci ubijen, drugi je završio u zatvoru zbog neplaćanja poreza, te se stoga ne može njega optuživati za ostvarivanje profita.

Film „Dinastija Gucci“ u hrvatskim se kinima počinje prikazivati 2. prosinca.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.