Obilježavamo Dan smrznute hrane, uveo ga je Ronald Reagan

Prvi smrznuti proizvodi stigli su 6. ožujka 1930. na američko tržište, odakle i potiče Dan smrznute hrane.

Vjerojatno bi očekivali da je Dan smrznute hrane 6. ožujka izum proizvođača smrznute hrane, no zapravo ga je uveo američki predsjednik Ronald Reagan 1984. godine. Hrana koja se lagano zamrzava nije baš ukusna kada se odmrzne, ali brzinski zamrznuta hrana – tehnikom brzog zamrzavanja hrane – ostaje svježa i ukusna kao da nije ni bila zamrznuta.

Tehniku munjevitog zamrzavanja (“flash freezing”) razvio je Clarence Birdseye, inspiriran Inuitima koji su jeli otopljenu ribu koja je bila smrznuta mjesecima ranije. Danas je smrznuta hrana spas za mnoge kuhare u žurbi, bilo da se koristi kao određeni sastojak kao što je to smrznuto povrće, ili kao kompletno jelo.

Svi mi imamo dane kada smo preumorni da kuhamo, a gotov obrok u zamrzivaču je toliko lakše pripremiti nego da moramo sve kuhati.

Komentiraj