Obersnel zbog prijetnje “mirnodopskom Olujom” policiji prijavio “Stožer za obranu hrvatske Rijeke”

Riječki gradonačelnik policiji je prijavio “Stožer za obranu hrvatske Rijeke”, nakon što su iz “Stožera” zaprijetili “mirnodopskom Olujom”, javlja N1.

“Stožer” su osnovali riječki pravaši na čelu s Nikicom Augustinovićem iz Omišlja.

“To je proces koji je u nastajanju i tek je održan prvi sastanak udruge, pardon Stožera, očekujem da se tu uključi nekoliko tisuća ljudi, minimalno, u trenutcima kad bude vrhunac aktivnosti”, izjavio je Zvonko Čapko, glavni tajnik HSP-a.

Kao vrhunac aktivnosti, iz “Stožera” vide izvođenje Jugo joge tjelovježbe u pozama partizanskih junaka i dijeljenje komunističkog manifesta.

“Ne, to nije nikakva prijetnja, to je samo spremnost nas koji smo se borili za Hrvatsku, protiv iste te petokrake da jednostavno ne dopustimo da se ta instalacija postavi! Naglasak je na riječi mirnodopska. Mirnodopska, oluja je asocijacija na nešto što je domoljubno, a mirnodopsko da su sva legitimna sredstva, bez ikakvog nasilja, pogotovo ne s naše strane”, kazao je Čapko.

Gradonačelnik ih je zbog tih najavio prijavio policiji.

“…glede medijskih napisa “Stožera za obranu hrvatske Rijeke”, izvješćujemo vas da nas je o navedenom pismenim putem obavijestio Grad Rijeka. Temeljem zaprimljenih obavijesti poduzimaju se policijski izvidi poradi provjere navoda, kao i utvrđivanja elemenata kaznene ili prekršajne odgovornosti”, stoji u priopćenju riječke policije.

“Ja sam, naravno, te prijetnje prijavio policiji, ne zato što se bojim ja osobno ili bilo tko drugi, mislim da sam nebrojeno puta dokazao da baš nisam strašljiva osoba, ali od policije očekujem da održi javni red i mir i da se program EPK održi nesmetano”, potvrdio je Obersnel.

Komentiraj