Goran Kovačić/Pixsell

OBERSNEL O KOMADINI “Možda sada hoće biti biskup”

Ako se primorsko goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina nadao da će Vojko Obersnel , riječki gradonačelnik i istaknuti član SDP-a, odšutjeti na njegovu jučerašnju  pouku o tome što je to „elementarna pristojnost“ –  prevario se.

Obersnelovim  odgovorom na  Twitteru, mora se priznati očekivanim za sve koji ga znaju i poznata im je povijest odnosa ove dvojice članova SDP-a,  nastavilo se prepucavanje koje je krenulo nakon Obersnelova istupa na blagdanskom druženju SDP-a u Rijeci.

U kasne noćne sate na svojem  profilu Obersnel je odgovorio stranačkom kolegi: “Zanimljiv stav Komadine. Nepristojno je na blagdanskom domjenku reći istinu. Valjda je pristojno šutke gledati kako diletanti uništavaju ono što smo gradili 25 godina. Možda se predomislio pa sada hoće biti biskup.”  – poručio je riječki gradonačelnik i tako zapečatio ono što je jasno i glasno  u lice rekao i Bernardiću i Komadini na stranačkom blagdanskom druženju.

A ondje je, podsjetimo,  predsjedniku stranke Davoru Bernardiću Obersnel izravno rekao “Evo, predsjedniče – ili mijenjaj sebe ili program, ili ćeš morati učiniti ono što te neki pozivaju da napraviš. To se ne odnosi samo na predsjednika, nego i na članove Predsjedništva, ali i Glavnog odbora. Pozivam vas da razmislite o onome što činite jer iduća godina će biti za sve nas još teža i bolnija ako se nešto ne promijeni”.

Taj je istup Komadina ocjenio nepristojnim rekavši da misli da je „ stvar elementarne pristojnosti, ako ti je netko došao u goste, da se onda pristojno i ponašaš“ dodajući i da „svatko ima pravo   na svoje mišljenje u stranci, ali ga treba i iznositi u stranci”. Pritom je izrazio mišljenje da nije siguran koliko takvi postupci   raznih kolega pridonose upravo padu rejtinga.

 

Komentiraj