O KORDIĆU I U SABORU "On nije Hrvatska koju želimo"

Autor:

Zagreb: Sabor je 11. sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Zakona o policiji 03.04.2019., Zagreb - Sabor je 11. sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Zakona o policiji. Mirando Mrsic.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Mirando Mrsić zbog jučerašnjeg je predavanja Darija Kordića, osuđenog ratnog zločinca, zatražio hitno očitovanje Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora i Zagrebačke nadbiskupije.
“Zgrožen sam što je osuđeni ratni zločinac pred studentima govorio na predavanju u organizaciji crkve i Sveučilišnog zbora i to u prostorima Sveučilišta u Zagrebu. Kakvu poruku šaljemo građanima i onima koji su pobijeni u Ahmićima. Tražim hitno očitovanje Studentskog centra, Zagrebačke nadbiskupije i Rektora sveučilišta te zabranu budućih gostovanja osuđenog ratnog zločinca. Hvala hrabrim studentima koji su javno iskazali svoje negodovanje i pokušali sprječiti organizaciju jedne takve tribine. Svi oni koji su došli dati podršku osuđenom ratnom zločincu, koji se sada naglo okrenuo Bogu, moraju se zapitati pronalaze li riječi Boga u riječima ratnog zločinca ili u suzama i patnji svih onih koji su stradali od Kordićeve ruke. Dario Kordić nije Hrvatska koju želimo ni Hrvatska u kojoj želimo živjeti. Želimo da Hrvatska bude drugačija”, kazao je Mrsić.
Zastupnik HDZ-a Ivan Šuker odgovorio mu je kako ‘neke još uvijek možda smeta što ima Hrvata u BiH’, prenosi Dnevnik.hr.
Podsjetimo, Dario Kordić, čovjek osuđen u Hagu za ratni zločin, održao je tribinu u kino klubu zagrebačkog studentskog doma Stjepan Radić. Na tribini u čijoj su publici prevladavali uglavnom mladi ljudi govorio je o vremenu provedenom u haškom zatvoru i o tome kako je upoznao Boga i kako ga je on proveo kroz sve te godine zatvora.
Dario Kordić je u svom monologu govorio o tome kako je upoznao Boga iza rešetaka i da mu je upravo on pomogao da na kraju bude i oslobođen. Pozdravio je branitelje u publici i generala Miju Jelića, također optuženog za ratni zločin. Na tribini je bio i Joe Šimunić. Tribinu je organizirao don Damir Stojić, koji je na kraju kazao kako je Kordića pozvao jer je on, po njemu, čovjek koji je upoznao Krista te ga je usporedio sa svetim Pavlom.
Na tribinu su upala i četiri ljevičarska aktivista koji su počeli skandirati „ratni zločinac“ te su nosili natpis „Dario Kordić – ratni zločinac.“ Na takav potez aktivista žustro su reagirala publika, a nekolicina je nasrnula na njih i izbacila ih iz dvorane. Iz publike se moglo čuti kako će oni srediti aktiviste i pobrinuti se za njih te su pozvali Kordića da nastavi s govorom. Moderator je krenuo smirivati situaciju dok je Kordić rekao „Bože oprosti im, ne znaju što rade.“ Kordić je rekao kako se moli i za dobronamjerne i nedobronamjerne.
Ljevičarski aktivisti smatraju da je apsolutno neprihvatljivo da se nekome poput Darija Kordića daje prostor u jednom studentskom domu. Jedan od prosvjednika misli kako ne bi trebalo biti mjesta za Darija Kordića na teritoriju Sveučilišta.
https://www.nacional.hr/video-pogledajte-kako-su-aktivisti-pokusali-prekinuti-skandalozno-predavanje/

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.