Patrik Macek/PIXSELL

“O jamstvima za Uljanik se govori kao da smo platili telefonski račun”

U povodu rumunjskog predsjedanja Vijećem Europske unije predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je srijedu u Zagrebu redoviti polugodišnji susret s veleposlanicima zemalja članica EU-a, nakon kojeg je dao izjavu za miedije.

Premijer je zadovoljan izlaskom Hrvatske iz procesa prekomjernih ekonomskih neravnoteža. “Očekujem da će i agencije za kreditni rejting valorizirati naše napore”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Na pitanje smeta li mu kad članstvo HDZ-a nekim drugim dužnosnicima stranke plješće jače nego njemu kaže: “Ne znam odakle vam to. Imate li vi neki aplauzometar?”. “Jednom broju aktera na političkoj sceni jako ide na živce što HDZ stoji na 30-ak posto i što će uvjerljivo pobijediti na europskim izborima. Mi smo ozbiljna stranka. Kad sam postao predsjednik, rekao sam da ćemo transformirati i stranku i zemlju, i to i radimo”, rekao je premijer naglašavajući još jednom kako je stranka i financijski konsolidirana.

Rekao je kako je HDZ snažan i pokazuje jedinstvo te izlazi ko pobjednik u političkim utakmicama.

Po pitanju Uljanika, odnosno toga koliko je realno očekivati da se strateški partner jednostavno pojavi s dvije, tri milijarde kuna i sanira stanje, kaže da se vode ozbiljni razgovori između ministarstava gospodarstva i financija, kao i da su prošli tjedan bila konzultacije s Europskom komisijom.

Naglasio je kako je njegova Vlada isplatila 2,8 milijardi državnih jamstava za Uljanik. “zračunajte koliko ministarstava moje vlade godišnje stane u taj račun. O tome se govori kao da smo platili telefonski račun”, rekao je i dodao kakon će donijeti odluku koja je racionalna i odgovorna prema građanima, brogradilištima i u skladu s onim što je realno.

Komentiraj