Nyck Kyrgios neće nastupiti na OI: “Ideja da igram na praznom terenu mi ne odgovara”

Autor:

epa09320353 Nick Kyrgios of Australia hits a backhand during the 3rd round match against Felix Auger-Aliassime of Canada at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, Britain, 03 July 2021.  EPA/NEIL HALL   EDITORIAL USE ONLY

EPA/NEIL HALL

Australski tenisač Nick Kyrgios potvrdio je u petak da neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju koje počinju 23. srpnja, a da je glavni razlog za to što sportska natjecanja neće moći pratiti gledatelji.

Njegov nastup u Tokiju se dovodio u pitanje već nakon što je odustao od Wimbledona zbog ozljede.

Kyrgios, koji je trebao predstavljati Australiju s još deset tenisača i tenisačica, žalio se i na mjere karantene koje su odredile japanske vlasti i dao je do znanja da ne želi nastupati ukoliko ne bude publike.

“Ideja da igram na praznom terenu mi ne odgovara. To nikada nije bio slučaj”, rekao je Nick Kyrgios, 60. tenisač svijeta. “Ne bih htio lišiti nekog australskog tenisača koji je dobrog zdravlja te prilike da predstavlja svoju zemlju”, dodao je.

Organizatori olimpijskih igara i japanske vlast su u četvrtak objavile odluku da će se Igre održati bez gledatelja.

Australac je međutim priznao da mu nije bilo lako donijeti odluku da ne nastupi na OI.

“San mi je bio predstavljati Australiju na Olimpijskim igrama i znam da je moguće da više nikada neću imati tu priliku, ali poznam samog sebe”, rekao je 26-godišnji tenisač koji nije nastupio ni na OI u Rio de Janeiru nakon svađe s australskim dužnosnicima zbog svog ponašanja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.