Novinara policija skinula do gola zbog filtera i rizli za – duhan

Novinar Marin Penavić doživio je veliku neugodnost u subotu na graničnom prijelazu Klek. Kako je ispričao, granična ga je policija natjerala da se skine do gola, i to zato što su mu u ruksaku pronašli rizle i filtere za duhan.

“Supruga je otišla s policajkom i brzo se vratila, a onda je policajac rekao meni da uzmem svoj ruksak i da pođem za njim. Policajac nije imao ni masku ni rukavice unatoč preporukama Nacionalnog stožera”, ispričao je Penavić i dodao da je policajac u ruksaku pronašao filtere i rizle.

“Pita me onako u stilu sad te imam: Jeste li ikada pušili lake droge? Ne, ispalim kao iz topa, a kroz glavu mi prolazi “što tebe briga što sam radio prije 20 godina kada si se tek rodio, što sam radio prije 5 godina ili što sam radio prije tjedan dana…”, govori novinar.

Policajac mu je, kaže, potom rekaod a rizle i filtere nose samo osobe koje konzumiraju lake droge. Objašnjavao mu je, kaže, da mu je to za duhan, ali nije bilo dovoljno. Natjerao ga je, prepričava za Večernji list, da izuje tenisice, a onda skine hlače, pa gaće.

“OK, nisam oduševljen, ali želim da se sada ova agonija što prije završi i da konačno počne moj odmor. Skidam ja gaće pred policajcem. Spustim ih do malo iznad koljena. En face. Čovjek gleda i kaže: “Malo više ih spustite””, priča novinar Večernjeg.

Polcajac nije ništa pronašao, pa mu je kazao da pokupi svoje stvari, vratio dokumente i krenuli su dalje prema Dubrovniku.

Penavić kaže da policiji zamjera što mu nisu rekli za što obavljaju pretres, što nisu nosili zaštitnu opremu i što su ga skinuli do gola, bez naloga. Pomislio je da se radi o nekoj policijskoj akciji, ali mu je glasnogovornica tamošnje policije rekla da nikakve koordinirane akcije nije bilo.

Novinar Večernjeg podnio je prijavu protiv policajca.

Komentiraj