NOVI VREMENSKI EKSTREM Očekuju se ogromne količine oborina, bujične poplave…

Autor:

Foto: Unsplash

U cijeloj Hrvatskoj ovog će petka biti upaljen meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Očekuju se ogromne količine oborina, posebno na sjevernom Jadranu.

Pravo pogoršanje očekuje se u noći s četvrtka na petak i u petak. “U petak neka vas ne iznenadi i sto litara kiše po metru kvadratnom, lokalno uz izraženija nevremena i bujične poplave. To je ono najbitnije što treba istaknuti u trodnevnoj prognozi koja se nalazi na poveznici”, poručio je meteorološki servis Rimeteo u objavi na Facebooku.

Iako je prvotno bio na snazi žuti meteoalarm, DHMZ je podigao stupanj upozorenja, a najgori se uvjeti očekuju na Kvarneru, u Istri, gorju te duž Velebitskog kanala, za koje je izdano narančasto upozorenje. “Spremni za akciju? Sutra navečer i u noći na petak stiže jako pogoršanje”, poručio je istarski meteorološki servis Istramet.

U tim područjima očekuje se opasno vrijeme zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena s vjerojatnosti grmljavine većom od 70 posto. Slično vrijeme, ali s manjom opasnošću, očekuje se i u ostatku Hrvatske, osim srednje i južne Dalmacije, gdje se očekuje vjetar s udarima do 75 km/h. “Živnuo je radar”, poručio je Istramet u još jednoj objavi.

 

OZNAKE: prognoza, vrijeme, dhmz

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.