NOVI ŠUBIĆEVAC Šibenik dobiva novi moderni stadion

Autor:

28.05.2024., Sibenik - Predstavljanje mega projekta novog stadiona na Subicevcu.
Novi projekt predstavili su gradonacelnik Zeljko Buric, vlasnik kluba Zeljko Karajica,  arhitektica Angela Vlaic, i saborski zastupnik Hrvoje Zekanovic. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenik će za pet godina dobiti potpuno novi moderni stadion kapaciteta osam tisuća mjesta koji će se graditi na mjestu postojećeg nogometnog stadiona u gradskoj četvrti Šubićevac te će biti potpuno natkriven, najavljeno je na predstavljanju idejnog rješenja stadiona.

Izgradnja stadiona prema prvim procjenama koštat će oko 50 milijuna eura te se sad kreće u zatvaranje financijske konstrukcije.

“Budući stadion zadovoljavat će sve kategorizacije UEFA-a“, najavila je arhitektica i projektantica idejnog rješenja Angela Vlaić.

“Dobili smo stadion koji je jednostavan, nenametljiv, moderan, a opet drugačiji“, rekla je Vlaić, dodajući da je ideja da na stadion dođu i imaju što za raditi i oni koji nisu došli isključivo gledati HNK Šibenik.

Vlasnik HNK Šibenik Željko Karaica istaknuo je kako je ideja o izgradnji novog stadiona rođena još prilikom preuzimanja kluba kad nije bilo poznato hoće li se Šibenik vratiti u prvu Hrvatsku nogometnu ligu ni kakva ga budućnost čeka.

“Ovdje imamo pionire, juniore koji gledaju što se događa i oni su ti koji trebaju ovdje igrati za pet, šest godina. Za njih ovo stvaramo”, poručio je Karaica.

Radovi već krenuli

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić istaknuo je kako se na realizaciji projekta izgradnje novog stadiona na Šubićevcu, koji je u vlasništvu Grada, već počelo raditi te da će se idućeg tjedna formirati radna skupina koja će kontinuirano pratiti dinamiku i razvoj projekta.

Burić je rekao kako je idejno rješenje potpuno u skladu s GUP-om, da su u potpunosti čisti pravno-imovinski odnosi te da su ugovorom o privatizaciji kluba riješeni i odnosi vlasnika kluba i gradske uprave.

Burić očekuje da će se izgradnja financirati europskim novcem, te da će imati podršku Ministarstva turizma i sporta, što se tek treba definirati u budućem razdoblju.

Također navodi kako će novim stadionom i planiranom izgradnjom nove sportske dvorane na Batiželama u Crnici, Šibenik nadoknaditi činjenicu da po sportskoj infrastrukturi kaska za ostalim gradovima.

“Nogomet je najvažnija sportska grana u Hrvata, ovim će to biti nadoknađeno i Šibenik će imati impozantnu sportsku strukturu“, zaključio je Burić.

Vlasnik kluba, Karaica ističe kako će Šibenik dobiti stadion na europskoj razini koji će moći ugostiti i utakmice europskih natjecanja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.