Novi Soderberghov film je čista improvizacija, Meryl Streep oduševljena

Steven Soderbergh očigledno se definitivno prebacio na streaming platforme. Nakon što je za Netflix snimio dva filma  „High Flying Bird“ i „The Laundromat“, njegov novi film „Let Them All Talk“ imati će premijeru 10. prosinca na streaming platformi HBO Max. Soderbergh je glavne uloge dao trima prijateljicama Meryl Streep, Candice Bergen i Dianne Wiest. Meryl Streep glumi slavnu spisateljicu koja sa svojim prijateljicama odlazi na put kako bi se malo zabavile ali zabava će se pretvoriti u nešto drugo. Da, tu je i spisateljičin nećak i njezina književna agentica koju zanima o čemu piše u novoj knjizi. Ono što izdvaja ovaj film jest činjenica da se radi o potpunoj improvizaciji koja je išla toliko daleko da nije bilo scenarija već su glumice smišljale dijaloge tijekom snimanja.

U skladu s time, Steven Soderbergh nije samo redatelj ovog filma već je i snimatelj. On je sjedio u invalidskim kolicima s kamerom u ruci i tako snimao film. Od opreme koja je potrebna za snimanje filma koristio je, pored kamere, samo audio opremu. Cijeli film snimljen je u samo dva tjedna.  Takav gerilski pristup snimanju filma oduševio je Meryl Streep. „Rekla sam mu da će uništiti posao svakom redatelju, svima uključenima u stvaranje filma jer je snimio film za 25 centi. Toliko je, naime, mene platio. Snimio ga je u dva tjedna a mi smo dobile besplatnu vožnju brodom“.

Dianne Wiest potvrdila je kako se radilo o potpunoj improvizaciji. „Nije bilo rasvjete, nije bilo kamiona s opremom, ničega što prati snimanje filma. Samo Steven i njegova kamera“. Što se tiče scenarija, Soderbergh je glumicama iznio osnovnu ideju filma što su one razrađivale kroz dijaloge na samom snimanju. To je potvrdila i sama Meryl Streep koja je rekla kako su znali kako će film završiti ali nisu znali kako doći do toga.

Komentiraj