Novi prizori strahota iz Buče: Tijela petorice muškaraca vezanih ruku pronađena u podrumu

Autor:

epa09868262 A body of Russian soldier lies next to a burned  tank in the village of Dmitrivka near Kyiv, Ukraine, 03 April 2022. Dmitrivka and the area around had recently been recaptured by the Ukrainian army from Russian forces. On 24 February, Russian troops had entered Ukrainian territory in what the Russian president declared a 'special military operation', resulting in fighting and destruction in the country, a huge flow of refugees, and multiple sanctions against Russia.  EPA/ATEF SAFADI ATTENTION EDITORS: GRAPHIC CONTENT

EPA/ATEF SAFADI

Tijela petorice muškaraca vezanih ruku pronađena su u podrumu dječje bolnice u Buči, blizu Kijeva, koju su Ukrajinci oslobodili od Rusa i gdje su počinjeni pokolji, priopćio je u ponedjeljak ured ukrajinske državne tužiteljice.

“Nenaoružane civile” čija su trupla pronašle ukrajinske redarstvene snage, pretukli su a onda ubili pripadnici “oružanih snaga Ruske Federacije, objavio je isti izvor na Telegramu.

Uz priopćenje su objavljene i fotografije tijela.

Vodi se istraga o okolnostima njihove smrti, dodao je ured tužiteljice Irine Venediktove.

Zapadne zemlje su u ponedjeljak pozvale na istragu o “ratnim zločinima” koji se pripisuju ruskim vojnicima u okolici Kijeva i koje Moskva odlučno niječe, a Ukrajina naziva “genocidom”.

Desetci trupala u civilnoj odjeći pronađeni su proteklog vikenda u Buči, sjeverozapadno od ukrajinskog glavnog grada, na ulicama i u zajedničkim grobnicama, nakon povlačenja ruskih vojnika. Otkrivene su još stotine mrtvih u masovnim grobnicama u području oko Kijeva.

Ruska vojska zadnjih dana popušta obruč oko Kijeva i na sjeveru kako bi svoju vojnu ofenzivu usredotočila na istok zemlje.(Hina)

OZNAKE: Ukrajina, buča

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.