NOVI PODACI Objavljena prosječna plaća u Zagrebu. Ovo su najbolje plaćena zanimanja

Autor:

02.01.2023., Stara gradska jezgra, Dubrovnik - Gradski kadrovi. Placanja nakon 01.01.2023. Vecinom se placa kunama a poneka transakcija i u eurima.
  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.544 eura, što je nominalno više za 7,3 posto u odnosu na veljaču i rast za 16,7 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u djelatnosti proizvodnje pića, u iznosu od 2.538 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u djelatnosti proizvodnje odjeće, u iznosu od 863 eura.

Medijalna neto plaća za ožujak iznosila je 1.252 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske koja je iznosila 1.326 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 218 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 2.210 eura, što je porast za 8,3 posto u odnosu na veljaču i porast za 17,2 posto u odnosu na ožujak 2023. godine.

TEŠKO DO STANA Mladi sve manje kupuju nekretnine. Nemaju novaca, a mnogi ni ne žele

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.