HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Novi kandidat za ministra gospodarstva Krunoslav Katičić?

Predsjednik Vlade Andrej PLenković danas bi na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a trebao otkriti ime novog ministra gospodarstva, nasljednika Martine Dalić, koja je prošlog tjedna zbog afere Hotmail podnijela ostavku.

Prema pisanju Večernjeg lista, pojavila su se neka nova imena za mogućeg novog ministra gospodarsta. Iako se posljednjih dana ime Tomislava Ćorića najglasnije spominjalo kao nasljednika Dalić, Ćorić je navodno uvjetovao da se Ministarstvo gospodarstva pripoji njegovu Ministarstvu energetike i zaštite okoliša i da, kao i Dalić, ima funkciju potpredsjednika Vlade.

Kao mogući ministar spominje se Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine, inače Plenkovićev prijatelj. Dio izvora navodi kao će novi ministar ipak biti Ćorić, a njegova bi zamjena u Ministarstvu energetike biti sadašnji državni tajnik Šiljeg. Prema tim informacijama, zaštita okoliša bi pak bila premještena u Ministarstvo graditeljstva HNS-ova Predraga Štromara. Spominjalo se i da će funkcija potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, što je bila Dalić, biti razdvojena od pozicije ministra gospodarstva.

Vlada će, prema najavama ime novog ministra poslati u Sabor, gdje bi on trebao biti izglasan u petak.

Komentiraj