Novi ilegalni prelasci migranata

epa

Slovenska policija u utorak je u blizini Dobove, ulazne željezničke postaje blizu granice s Hrvatskom, otkrila više stranaca (foto ilustracija) koji su ilegalno ušli u državu, objavili su u srijedu policijski izvori.

Kako su prenijeli mediji pozivajući se na policiju, u blizini sela Balkovci, Preloka, Dobliče i Sela kod  Dobove otkriveno je 17 ilegalnih migranata iz Afganistana,  Eritreje i Alžira, a nakon što se završe policijski postupci koji još traju bit će odlučeno hoće li se prebaciti u domove za smještaj azilanata ili će biti vraćeni u Hrvatsku.

Istog je dana, u utorak, za vrijeme pregleda vozila iz Makedonije na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje u teretnom dijelu vozila granična policija otkrila dva Afganistanca i dva Pakistanca koji su željeli izbjeći kontrolu, pa su nakon predviđenog postupka vraćeni hrvatskim tijelima.

Prema navodima slovenskih medija, ilegalni prelasci granice između Hrvatske i Slovenije u ovoj su godini višestruko veći nego prošle iako slovenska policija navodi da su još uvijek u okviru brojki koje se mogu kontrolirati i daleko od onih iz vremena masovnog migracijskog vala u jesen 2015. i početkom 2016., kad je zatvorena tzv. balkanska ruta.

Komentiraj