EY

Novi EY Svjetski poduzetnik godine je Rubens Menin

Brazilac Rubens Menin iz tvrtke MRV Engenharia proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine na dodjeli prestižne globalne nagrade koja je održana u Monte Carlu.

Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu brazilski građevinar, koji je poznat po tomu što gradi kuće za osobe s nižim primanjima, osvojio je u konkurenciji 56 nacionalnih pobjednika iz 46 zemalja. Među nacionalnim pobjednicima u konkurenciji za najboljeg na svijetu kao hrvatski predstavnik našao se Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili.

Ovogodišnji svjetski izbor okupio je eminentne poduzetnike iz svih krajeva svijeta, a o njihovoj veličini najbolje govori podatak kako njih 56 ukupno zapošljava 110 tisuća ljudi, a samo u protekloj godini ukupni prihodi iznosili su čak 23 milijarde dolara.

Rubens Menin osnovao je tvrtku davne 1979. godine, a danas ona zapošljava više od 24 tisuće ljudi te je izgradila preko 300 tisuća kuća. Danas jedan od dvjesto Brazilaca živi u kući koju je sagradila upravo tvrtka Rubensa Menina. Menin je osvajanjem ove prestižne nagrade postao prvi južnoamerički poduzetnik koji je osvojio titulu Ernst & Young Svjetskog poduzetnika godine u povijesti ove nagrade.

Uz izbor novog svjetskog poduzetnika godine održan je petodnevni program u Monte Carlu, a jedna od najvećih zvijezda bio je upravo hrvatski predstavnik. Mate Rimac je u danima uoči dodjele u Monte Carlu gostovao u emisiji CNBC-a te dao intervju za prestižni Financial Times.

Izbor EY Svjetskog poduzetnika godine održao se osamnaestu godinu za redom, a Mate Rimac bio je četvrti za redom hrvatski predstavnik na svjetskom izboru nakon što je u ožujku osvojio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine. Već u rujnu na redu je novo izdanje hrvatskog izbora EY Poduzetnika godine na kojem će biti izabran nasljednik Mate Rimca i idući predstavnik na svjetskom izboru u Monte Carlu.

EY Svjetski poduzetnik godine 2018. – Rubens Menin

Komentiraj