Nove odgode premijera hitova, ova godina bez Marvelovih filmova u kinima

Najveća svjetska filmska kompanija Walt Disney odlučila je odgoditi početke prikazivanja nekoliko svojih potencijalno velikih hitova, a sve zbog pandemije koronavirusa zbog koje svjetska kina rade s umanjenim kapacitetima. Film „Smrt na Nilu“ (Death on the Nile) redatelja i glavnog glumca Kennetha Branagha, koji se u hrvatskim kinima trebao početi prikazivati 15. listopada, pomaknut je za 18. prosinca. Radi se o filmu temeljenom na djelu Agathe Christie u kojem, pored Branagha, glavne uloge tumače Gal Gadot i Armie Hammer. Još goru sudbinu doživio je film Stevena Spielberga „Priča sa zapadne strane“ čija je premijera bila zakazana za 10. prosinca. Radi se o adaptaciji poznatog mjuzikla iz 1957. godine, ujedno je to prvi Spielbergov ulazak u svijet mjuzikla. Smatralo se da bi to mogao biti film koji će osvojiti nekoliko nominacija za Oscara, ali to bi se moglo dogoditi tek za godinu dana. Naime, premijera je odgođena za 10. prosinca slijedeće godine.

Ostvarile su se i najave da će biti ohttps://www.youtube.com/watch?v=6FP7OkqJIr0dgođen početak prikazivanja filma „Black Widow“ sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. Početak prikazivanja u Hrvatskoj bio je predviđen za 5. studenoga što se neće dogoditi. Novi datum prikazivanja nije određen, ali predviđa se da će to biti u svibnju slijedeće godine. Radi se o filmu temeljenom na Marvelovim stripovima a ovim potezom 2020. godina proći će bez i jednog novog filma s Marvelovim junacima u svjetskim kinima. Zbog te odluke, Marvelov film „Eternals“, koji je trebao krenuti u kina 12. veljače 2021. godine, pomaknut je za 5. listopada 2021. godine. U tom filmu glavne uloge glume Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan i Kumail Nanjiani. Još jedan Marvelov film zbog toga mijenja datum premijere. „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“ prvi je Marvelov film sa azijskim glumcima u glavnim ulogama – Awkwafina, Michelle Yeoh i Simu Liu . Pomaknut je sa 7. svibnja 202. na 9. srpnja 2021.

Što se tiče filmova koji nisu dio Marvelove franšize, kompanija Walt Disney odlučila je pomaknuti triler redatelja Adiana Lynea “Deep Water” s Benom Affleckom i Anom de Armas sa 13. studenoga 2020. na 13. kolovoza 2021.

Komentiraj