Nova pobuna protiv Stožera: varaždinski sportski centar odbio poštovati mjere

Sportski centar TTS u Varaždinu radi usprkos epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite i još strožim mjerama u Varaždinskoj županiji. O tome je za HTV govorila direktorica TTS-a Mia Ivanković, koja je na Facebooku TTS-a objavila kritičko pismo u kojemu odbacuje mjere nacionalnog i županijskog stožera.

“Mi i dalje normalno radimo, pa smo čak i osmislili način kako da se krećemo unutar zakonskih okvira”, rekla je Ivanković tvrdeći da su mjere koje je stožer donio su “potpuno besmislene”.

Istaknula je kako se ne mogu ljudima ukidati poslovi, a da ih se ne obešteti. Kako je rekla, smanjili su kvadraturu u fitnessu i kafiću, smanjili su radno vrijeme kafića, a sada žele zabraniti da rekreativcima iznajmljuju dvoranu.

Ivanković je rekla kako se ne boje inspekcija i kazne te kako danas očekuje inspekciju.

Župan Radimir Čačić je naglasio kako je potrebno uvesti kompenzacijske mjere, ali Ivanković je rekla kako su svi jaki verbalno, ali ne i na djelima.

Robert Vugrin, načelnik Stožera Varaždinske županije, rekao je kako ovo što govori Ivanković je opasno.

“Jedno je tražiti kompenzacijske mjere i ukazivati kako je nečije poslovanje pogođeno datim mjerama, ali javno izjavljivati kako se ne misle pridržavati epidemioloških odluka to je opasno i opstruira se rad zdravstvenih djelatnika”, naglasio je i dodao kako je važno dati povjerenje struci, ali dati i osobni doprinos suzbijanju pandemije.

“RH je propustila napraviti jasan sustav kako bi ljudi znali što ih očekuje. Varaždinska županija je do prije mjesec dana imala jednu od najnižih stopa pojavnosti virusa u cijeloj EU. Danas imamo stopu pojavnosti na 100 tisuća stanovnika 900 oboljelih, rekao je kako imaju 4-5 puta lošiju situaciju od Švedske, 5-6 puta lošiju situaciju od Njemačke i dva i pol puta lošiju situaciju od situacije same Republike Hrvatske”, rekao je Vugrin.

Na pitanje smatra li da su neke mjere nelogične, Vugrin se složio s time. “Tražili smo od Nacionalnog stožera da mi uvedemo restrikcije na svim područjima, zato što ne vidimo razliku npr. kod vjerskih okupljanja, kulturnih ili bilo kakvih drugih. Sva okupljanja u Varaždinskoj županiji su trenutno jako opasna”, rekao je.

Vugrin je naglasio kako Varaždinska županija ne može ponuditi svim gospodarskim subjektima adekvatne kompenzacijske mjere i to mora ići s nacionalne razine, ali nacionalna razina još uvijek nije spremna ići prema jačim restrikcijama.

“Oni još uvijek nisu spremni zatvarati vjerske objekte, ni objekte kulture, ni ugostiteljske objekte”, rekao je i dodao kako sve ovo vodi prema nekontroliranom lockdownu u Varaždinskoj županiji.

Komentiraj