Nova oprema za osam pomorskih škola

Goran Kovačić/Pixsell

Osam srednjih pomorskih škola u Hrvatskoj dobit će gotovo tri milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku opreme potrebne za nastavu, objavili su iz Ministarstva mora,prometa i infrastrukture.

Srednjim školama  koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva: Pomorskoj školi Bakar, Srednjoj školi Ambroza Haračića iz  Malog Lošinja, Pomorskoj školi Zadar, Prometno-tehničkoj školi i Tehničkoj školi iz Šibenika, Pomorskoj školi Split, Srednjoj školi Petra Šegedina iz Korčule i Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik, bespovratna sredstva dodjeljena su temeljem javnog poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u sklopu mjera kojima se doprinosi  ostvarenju ciljeva Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje do 2020.

Ovom mjerom mjerodavno  Ministarstvo osigurava odgovarajuće materijalne uvjete u školama te  radi na promociji, jačanju kompetencija i podizanju kvalitete obrazovanja učenika, budućih pomoraca.  Uz ovu mjeru Ministarstvo svake godine provodi projekt stipendiranja učenika srednjih škola i studenata pomorskih fakulteta kako bi se osiguralo motivirajuće uvjete za upis u pomorske škole i fakultete i  Program sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove u nacionalnoj i međunarodnoj plovidbi.

Ugovore za nabavu opreme s ravnateljima pomorskih škola potpisat će u ponedjeljak ministar Oleg Butković, objavili su iz Ministarstva.

 

Komentiraj