Nolan je zbog kino rezultata filma “Tenet” i uzbuđen i zabrinut

Autor:

Warner Bros.

Christopher Nolan, redatelj filma „Tenet“ konačno je progovorio o (ne)uspjehu svog filma i to u intervjuu za Los Angeles Times. Film je u kinima diljem svijeta zaradio gotovo 350 milijuna dolara, a zbog tog rezultata, kazao je, osjeća i uzbuđenje i zabrinutost.

„Warner Bros. pustio je film ‘Tenet’ u kina i uzbuđen sam što je film zaradio gotovo 350 milijuna dolara. Međutim, zabrinut sam jer smatram da je Warner Bros. zbog toga došao do pogrešnih zaključaka“, izjavio je Nolan.  On smatra kako se ovaj filmski studio trebao posvetiti kinima gdje su postignuti dobri rezultati umjesto što su se posvetili kinima gdje rezultati nisu bili dobri te su tražili objašnjenja i isprike zašto se to dogodilo. „Trebali su prihvatiti novonastalo stanje, prilagoditi mu se ili nanovo izgraditi ovaj biznis“, smatra Nolan koji je rekao „Dugoročno gledano, odlasci u kino dio su našeg života, pout odlazaka u restorane i tako dalje. Ali sada se svi moramo prilagoditi novoj realnosti“.

Film „Tenet“ prošao je bolje od očekivanog u kinima izvan Amerike gdje je na kino blagajnama zaradio 293 milijuna dolara ali se smatra kako je doživio neuspjeh u američkim kinima gdje je zaradio 53 milijuna dolara. Taj rezultat sugerirao je kako američka publika nije spremna odlaziti u kina u vrijeme pandemije koronavirusa, za razliku od publike u ostalim zemljama. Uslijed takvog rezultata, najveće filmske kompanije odlučile su ili odgoditi premijere svojih filmova za slijedeću godinu ili su ih odlučile prikazati na streaming platformama.

Nolan je zaključio kako bi filmske kompanije morale analizirati tržišta na kojima je „Tenet“ postigao uspjeh i istražiti zašto se to dogodilo, umjesto što su se samo posvetile rezultatima u američkim kinima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.