Nogometne aktivnosti u Nizozemskoj zabranjene sve do rujna

Nizozemska bi mogla postati prva europska država u kojoj će se aktualna nogometna sezona u potpunosti prekinuti. Razlog tom je odluka vlasti predvođenih premijerom Markom Ruttenom koji su u sklopu mjera borbe protiv pandemije koronavirusa između ostaloga odlučili zabraniti sve nogometne aktivnosti najmanje do 1. rujna 2020. godine. Navedena odluka se odnosi na sve aktivnosti bez obzira radi li se o utakmicama s ili bez gledatelja na stadionima.

Na potezu je sad tamošnji nogometni savez kao i vodstvo lige koje treba donijeti odluku znači li to definitivni prekid sezone te što će u tom slučaju biti s trenutnim rezultatima i poretkom. Hoće li doći do poništenja sezone ili će se trenutno vodeći Ajax proglasiti prvakom države, tko će u europska natjecanja i hoće li biti ispadanja i promocije između različitih razina natjecanja.

UEFA je prethodno upozorila da zadržava pravo da nacionalnim savezima koji po njima prerano sezonu proglaše prekinutom uskrati nastup u idućoj sezoni europskih klupskih natjecanja. Više informacija o novim stavovima UEFA-e bit će poznato u četvrtak nakon videokonferencije Izvršnog odbora.

Ljestvica:

Komentiraj