NOGALOV POMOĆNIK: “Niti jedna inspekcija nije našla osnove da bi se pokrenula smjena ravnatelja”

Pomoćnik ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak Davor Plavec u TNT-u televizije N1 je ustvrdio da nitko iz moralnih razloga ne može prihvatiti da sjedne u stolicu docenta Nogala jer svi smatraju da je on protupravno smijenjen.

Na pitanje kako komentira tvrdnje iz Grada Zagreba da su provođeni postupci koji se nisu smjeli provoditi i zapošljavani ljudi koji nisu imali kvalifikacije odgovara: “Mislite da bismo mogli proći sve inspekcije HZZO-a, revizije i da se protiv nas ne bi pokrenuo kazneni postupak da se to što se tvrdi iz Grada jest istina?”.

Kaže da je gradski ured radio kontrolu iako uopće nije ovlašten provoditi takvu kontrolu i provoditi ocjenu zakonitosti. “Mi smo takve kontrole od 2012. do danas prošli više puta od strane onih koji su za to zaduženi i niti u jednom od tih inspekcija nisu nađene osnove da bi se pokrenula smjena ravnatelja.”

Smatra da su Bandićeve zamjenice i pomoćnice sve iskonstruirale i kao primjer navodi da nikada nisu zapošljavali bez natječaja i znanja Upravnog vijeća iako u Gradu tvrde suprotno.

Na pitanje je li ugrožen europski projekt težak 60 milijuna eura odgovorio je usporedbom da je to sada situacija kao da u Ligi prvaka netko zamijeni Pepa Guardiolu kada dogura ekipu do finala s nekim trenerom iz treće lige.

“Radi se o projektu izuzetne složenosti koji nikada do sada nije izveden u Hrvatskoj pa ni na razini Europe”, rekao je i dodao da su o svemu izvijestili i europske partnere.

Komentiraj