NOGALO: “Korolija i ja imamo iste uvjete, status branitelja trebao bi presuditi”

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo u petak je za N1 komentirao odabir novog ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak. Nogalo se ponovno kandidirao, a kandidati će, kaže, u ponedjeljak imati još jedan intervju.

“Farsa se nastavlja. Forsira se jedan kandidat, doktor Korolija, kandidat koji jučer nije prošao na glasovanju. Imao je tri glasa, a sedam treba biti članova. Upravno vijeće uopće nije konstituirano po zakonu. Jučer nije izabran i danas se ta članica, koja jučer nije glasala, smjenjuje i dovodi se nova članica koja će valjda glasovati kako se kaže”, komentirao je Nogalo.

“Ako ja i Korolija imamo iste uvjete, čak imam i potvrdu da sam branitelj, on nema valjanu potvrdu i čak postoji sumnja da je taj status lažan”, kaže Nogalo i dodaje da status branitelja ne mora dat prednost, ali – “Ako imamo iste uvjete, prednost treba imati onaj tko je stvarno branitelj. Ako imamo iste uvjete, a imamo, izabran treba biti onaj tko je stvarno branitelj”.

Poručio je da ne trebaju izabrati njega, ali pita se zašto ne izaberu nekoga tko je iz te bolnice. “Smeta me da se favorizira osoba koja dolazi sa strane, a da nitko iz ove bolnice, ako joj se želi dobro, da nitko nije dostojan da vodi ovu priču. Iznjedrila je dvadeset doktora znanosti, postala je klinika. Oni nas ne žele registrirati kao kliniku jer bi onda ‘zabetonirali’ status ove bolnice”, poručio je.

“U cijeloj priči ima puno mutnih stvari. One će se nastaviti i u ponedjeljak. Ponovno moramo dolaziti na intervju samo zato što Upravno vijeće radi manjkavo, aljkavo i protuzakonito”, istaknuo je.

Komentiraj