NOĆNA JURNJAVA: Divljao autom, bježao policajcima pa ih ozlijedio

Zagrebačka policija izvijestila je u subotu kako je noćas oko 2 sata iza ponoći policijska patrola uočila 35-godišnjaka koji je, upravljajući Fordom Focusom koprivničkih registarskih oznaka, na raskrižju Selske ceste i Savske ceste počinio prometni prekršaj te su mu signalizirali da se zaustavi.

Kako navode u policiji, vozač se na to oglušio te se dao u bijeg. Krenuo je Savskom cestom prema sjeveru i dalje kroz naselje Trnje. Potom se vratio na raskrižje Savske i Selske, gdje su mu policajci službenim vozilom prepriječili put.

Kada je policajac krenuo prema njemu kako bi ga uhitio, muškarac je naglo krenuo unatrag pa se policajac, da bi izbjegao nalet vozila, morao baciti na službeno vozilo. Bjegunac je potom udario svojim Focusom u prednju desnu stranu policijskog vozila te nastavio bježati.

Produžio je do zemljanog puta uz savski nasip, gdje su ga u Miševičkoj ulici ponovno presreli policajci, a ovaj put je bjegunac u naletu bočnim retrovizorom udario jednog od policajaca, ponovno ignoriravši upozorenja i zahtjeve da se zaustavi.

Odjurio je dalje savskim nasipom u smjeru istoka, a u naselju Petruševec dočekala ga je još jedna policijska blokada. Ni ovdje se nije zaustavio, već je udario autom u prednju lijevu stranu drugog policijskog vozila i nastavio bijeg preko Domovinskog mosta u smjeru zračne luke.

Na prvom rotoru kod zračne luke izletio je s ceste te nastavio bijeg ‘pješke’, ali tada su ga policijski službenici napokon sustigli te uhitili. Doveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Iz PU zagrebačke izvijestili su da je dvojici policajaca koji su ozlijeđeni u ovoj potjeri pružena liječnička pomoć u KBC-u Zagreb.

Komentiraj