Odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo u ponedjeljak je za Novu TV rekao kako će njegova klijentica dati obranu u okviru te obrane odgovarati na pitanja, ali neće ulaziti u dubinu svoje obrane jer ne znaju što joj se sve stavlja na teret.

“Objasnit će što je radila, koje poslove, od kad do kad je bila u Upravi, kad je bila na bolovanju i u okviru njenih zadataka, kakvi su bili njeni kontakti s odjelom za financije, gdje su se faktički i očigledno, postoji sumnja da su se dogodila kaznena djela”, kazao je Nobilo.

Na pitanje je li moguća da Canjuga nije baš ništa znala, Nobilo odgovara: “Isto pitanje možete postaviti i jednom ministru danas, potpredsjednici Vlade, guverneru, jednom ili više direktora banaka”. Dodao je da su svi otprilike znali da je Todorić prezadužen, ali to je bilo bez ikakvih podataka. Smatra da se u ovom rtenutku ne radi o političkom procesu.

“U ovom trenutku postoje ozbiljne sumnje da su napravljena kaznena djela. Ima li elemenata politike, to ćemo vidjeti u mjesecima koji predstoje. Da se s ovim kaznenim predmetom koji ima svoju realnu kaznenu supstancu manipulira u politici, to je sigurno”, poručio je Nobilo.

“Dakle, imamo po već ustanovljenom folklornom obrascu kod velikih predmeta – u šest ujutro se ulazi, mediji dolaze, hapsi se, vrši se pregled, premetačina i onda prođe vrijeme i što onda? Sjetimo se Polančeca 2009., afera Spice. Sjetimo se svih velikih predmeta nakon toga. Je li ijedan predmet završen? Niti jedan. Po meni je politika, država pa i pravosuđe šalje javnosti poruku: Mi štitimo zakon, borimo se protiv korupcije, kriminala, za nas su svi jednaki i bogati i siromašni. Tu su te političke, odnosno populističke poruke, međutim to nije ozbiljan rad. Ozbiljan rad drugačije izgleda. Ozbiljan rad izgleda u tišini pripremiti predmet. Ako je predmet zreo, on za godinu dana mora biti presuđen”, naglasio je.

Naveo je da pravosuđe i država ne mogu sa sebe oprati ruke na način da vrše spektakularna hapšenja pred TV kamerama i na taj način zabavlja narod. “S druge strane vidimo da je Todorić malo pokvario zabavu jer nije u Hrvatskoj, a vidimo da ga politika koristi i odmah hoće ukinuti povjerenstvo za Agrokor kako se ne bi širila linija odgovornosti”, istaknuo je Nobilo.

 

Komentiraj