Miranda Cikotic/PIXSELL

Njemački MUP darovao splitskoj policiji Mobilni preventivni centar

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava dobila je u petak od njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova na dar Mobilni preventivni centar  – kombi vozilo s pripadajućom audio, video-informatičkom i ostalom opremom, a koji će se koristiti za preventivni rad policije.

Darovnicu je na Rivi u ime hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova potpisao zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, a u ime njemačkog Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Andreass Backhoff, glavni ravnatelj interventnih snaga policije SR Njemačke, zatim je obavljena i primopredaja, izvijestili su iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Taj je mobilni kombi opremljen suvremenom audio-video i multimedijalnom opremom s ciljem uspješnog preventivnog i edukativnog rada policije na terenu.

“Ovom donacijom Policijska uprava splitsko-dalmatinska unaprijedit će svoj rad u provođenju preventivnih aktivnosti, akcija, projekata i programa. Ovaj Mobilni preventivni centar policije koristit će policajci svakodnevno u svom preventivnom radu, kako bi uvijek i u svakom trenutku bili dostupni na korist svojih građana”, priopćili su iz te policijske uprave.

Zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević istaknuo je kako je ta darovnica još jedna potvrda čvrstoga strateškog partnerstva između hrvatske i njemačke policije.

„Osim razmjene iskustva i transfera znanja, kao i sudjelovanja u mnogobrojnim zajedničkim projektima za naglasiti je kako je hrvatskoj policiji od posebnog značaja dobivena podrška njemačke policije u materijalnim i tehničkim sredstvima iz među čega treba istaknuti suradnju na razvoju i osnaživanju naše Interventne policije, ali posebice i iznimno dobru suradnju na razvoju i izgradnji sustava prevencije kriminaliteta”, rekao je Srdarević.

Istaknuo je da je prevencija kriminaliteta jedan od “naših ključnih strateških prioriteta policije i uz pomoć njemačke policije, preventivne aktivnosti hrvatske policije postale su prepoznate i prihvaćene od šire javnosti, kako u Republici Hrvatskoj, tako i na razini cijele Europske unije,“ rekao je Srdarević.

U u ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ali i u ime cijelog Ministarstva unutarnjih poslova RH zahvalio je na toj iznimno dobroj suradnji koja traje dugi niz godina i koja je na svim područjima širokog spektra policijskog djelovanja ostvarila konkretne učinkovite rezultate.

Backhoff je svojem obraćanju također uspješnom ocijenio dosadašnju suradnju njemačke i hrvatske policije te istaknuo da će se ona nastaviti i u budućnosti

Komentiraj