hrt

NINČEVIĆ LESANDRIĆ “Odnos prema ženama otišao nabolje”

Gošća emisije Nu2 urednika i voditelja Aleksandra Stankovića je saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić. Govorila je o vlastitom traumatičnom medicinskom iskustvu spontanog pobačaja te o političkim aktivnostima Mosta i radu Sabora.

Iako je dok je bila mlađa politika nije zanimala, u HDZ se učlanila jer je to bila želja njezinog oca koji je bio jedan od osnivača tamošnjeg HDZ-a i dragovoljac je domovinskog rata. Dugo je živjela u inozemstvu, i kad se vratila osnovala je svoju tvrtku. Kazala je kako je velika razlika između realnog svijeta i politike. U realnom svijetu je stresnije, ali se vrlo brzo vide rezultati rada, dok je to u politici puno sporije, kazala je. U hoteljerstvu je prošla sve poslove, od čistačice do direktorice.

– Nakon što mi se dogodio bolan zahvat nakon spontanog pobačaja otišla sam na internet i otkrila peticiju i doznala da se slične stvari događaju tisućama žena, čak i nekim mojim prijateljicama. O tome se ne govori, a trebalo bi. Nije to tek tako jednostavno, jer se radi i o emocionalnoj boli. Ako se tako može pomoći barem jednoj ženi – vrijedi. Bitno je pričati, kazala je Ninčević Lesandrić koja je u svojoj borbi dobila podršku i svog supruga.

– U zadnjih mjesec i pol dana javilo mi se puno žena i djevojaka koje su mi potvrdile da se odnos prema ženama u bolnicama promijenio na bolje, dodala je. Potvrdila je kako je godinama igrala košarku, podnosila bol slomljenih zglobova i ne pije analgetike – ali bol koju je osjetila na stolu u splitskoj bolnici je neopisiva i na više nivoa.

Komentiraj